МениВеб страни

Соработници

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Читај online

Ова беше едно моите ветувања во програмата 'Гарантираме' за која мнозинството граѓани на општина Виница ја дадоа поддршката.
И тоа ќе го реализираме!

Денес заедно со ТППЕ Виница бев на лице место на депонијата во с.Лески чијашто директна надлежност е на ЈП Солидарност.
Многу набрзо ќе го смениме менаџментот кој го остави СДСМ во Солидарност и со новиот директор и менаџмент овие слики повеќе нема да ги гледаме!
Се надеваме и на многу брзо дислоцирање на депонијата во с.Лески и конечно отварање на регионалната депонија во Св.Николе, проект кој беше започнат од претходната Влада на ВМРО ДПМНЕ и кој за жал стагнираше овие 4-5 години.
Со новата Влада предводена од Проф. Д-р Христијан Мицкоски очекувам за 2-3 години депонијата да биде дислоцирана.
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t-home.mk